Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features. just login to your account and enjoy ...

Merhaba websitemizin değerli takipçileri

Derneğimiz İnsani Değerleri Yüceltme Derneği, varlığın temeline araştırmaya yönelen, bilginin ilke ve yöntemleri ile birlikte değerleri sorgulayan bir düşüncenin takipçisidir.

Günümüzde sadece insan duygu ve düşüncesinin değil aynı zamanda teknolojinin yarattığı kolaylıklarla yaşadığımız olaylarla hayata dair birçok şeyi tüketti. Bütün dünya toptan tüketici toplumu haline geldi. İnsan ilişkileri tükendi, Bütün değerler alt üst oldu, kavramların içi boşaltıldı. Varsa yoksa insanın çıkarları, günlük tüketimi, önüne konulmuş ve çoğu da analize ve gerçeğe dayanmayan bilgi yığınları içinde savrulup geçmektedir. Kavramların içi boşaltılmış ve değersizleştirilmiştir. İnsan ilişkileri artık çoğu kişi için teknolojinin esiri haline gelmiş ve en küçük çıkarları için kendi yalanları ile yaşamı sürdürmeye çalışmaktadır. Her şey anlık tüketildiği gibi insanları da tüketmektedir. Bu şekilde değerleri hızla tüketilmiş/tükenmiş insan ve toplumların sorunlarının sağlıklı analiz etmesi ve kendisi ile barışık yaşaması da beklenemez. İşte bu sorunlarını çözememenin altında kendi kendilerini tüketmiş olmaları ve de bu tükenmişliklerinin de ne yazık ki farkında olamamalarıdır. İDYD bu bağlamda hayata dair her şeyi sorgulama zorunluluğunu hissetmektedir. İnsanlığın’ neyi bilebilirim, neyi yapabilirim, neye inanabilirim’ Sorusundan hareketle teknolojinin yarattığı bilgiye ulaşım kolaylığı ile önüne çıkan bu milyonlarca bilgi yığını içinde neyin doğu neyin yanlış olduğunu ayıklayabilmesi için sağlam nesnel bilgi birikimi ve konuları irdeleme bilincine ve birikimine ihtiyaç duyması beklenmektedir. Bugün yaşadıklarımızı sadece dini inançlarımızı uygulayarak değil aynı zamanda sorunlarımızı felsefe üzerinden de çözmeye çalışarak yalan yanlışa yenik düşen toplum olmaktan çıkmak zorundayız. Günümüzün Daeş,İşid gibi hala türemeye devam eden sözde dini uygulayan örgütler en örnekleridir. Amacımız her koşulda “doğru nedir”, “iyi nedir” sorularının cevabını kendimize sormamızın yolunu açmak sadece kendi yaptığımızı doğru ve iyi saymakla kalmayarak kendi kendimize daha da yabancılaşmadan kendi doğrularımızı topluma dayatmanın dozunu azaltmaktır. İnsanın diğer varlıklardan farklı olarak daha bilinçli kaliteli yaşaması gerektiğinden doğayı da kapsayacak şekilde yaşamın bütün öğelerini incelmek ve onun sırlarını çözmemiz gerekmektedir. İDYD ailesi olarak sizlerinde bize sunacağı yorum, eleştiri, ek bilgi yeri gelince övgü ile sitemizde online hareket edebilmektir. Yeter ki kendi demokramizi uygulatmak adına başkasının demokrasi hakkının önüne tokat indirmeyelim.

Sevgi ve sağlıcakla, İnsani Değerleri yüceltme Derneği adına Berrin ünlü

İnsani Değerlerimiz

İnsani değerler ; insanı insan yapan değerleri ifade eden bir kavramlar bütünüdür. insanı, diğer canlılardan üstün hale getiren sevgi, saygı, toplumsallık gibi değerleri kuşatır. ‘İnsanlık’ kavramı, İçine geçmişte yaşayan ve gelecekte yaşayacak tüm insanları alır.

İnsani Değerler Özgürlük, eşitlik, kardeşlik, adalet, sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve dayanışma insana özgü ve bütün insanlar İçin ortak sayılabilecek üstün değerlerdir.Bu Degerlerin tam tersi zıt kavramları da insani degerler zıt kavramlarıdır..

İnsani Değerler Özgürlük, eşitlik, kardeşlik, adalet, sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve dayanışma insana özgü ve bütün insanlar İçin ortak sayılabilecek üstün değerlerdir. İnsan olmak bu değerleri yerinde kullanmayı kabullenmeyi ve davranışlarımızda göstermeyi gerektirir.İnsani Değerlere sahip insanları bakış açıları bu çerçeve içinden olur.
Pellentesque imperdiet purus quis metus imperdiet fermentum. Suspendisse hendrerit id lacus id lobortis. Vestibulum quam elit, apibus ac augue ut, porttitor viverra dui. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque imperdiet purus quis metus imperdiet fermentum. Suspendisse hendrerit id lacus id lobortis. Vestibulum quam elit, apibus ac augue ut, porttitor viverra dui. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Misyon, Vizyon ve Stratejimiz

Berrin ÜNLÜ

burada sizin hakkınızda küçük bir yazı

Muhlis UÇAR